Student Exchange Program Сподели

Ти вероятно си усещал някога изкушението да направиш нещо по-различно. Да чертаеш своя ​​собствен път. Животът не е само за това, което виждаш и правиш в собствената си страна, родния град или училище, или дори с приятелите си. Какво е отвъд? Трябва да приемеш предизвикателството, да се възползваш от шанса - за една учебна година можеш да се осмелиш да бъдеш различен!

Какво прави участника в обменна програма различен?

Когато някой остави познатото зад гърба си и се гмурне в неизвестното, той или тя показва желание за разбиране към другите хора, за опознаване на света по начин, който учебниците и домашната работа никога не разкриват. A година, прекарана в чужбина е година, която ще преобърне твоя свят. Ще откриеш, че всеки миг, всеки разговор и преживяване, оспорва начина, по който гледаш на света. Ще видиш разликите, както и приликите в хората и техните действия, в техните вярвания и ценности. Изведнъж ще разбереш какво означава да принадлежиш към определена държава и култура. Ще научиш повече за себе си докато учиш повече за другите.

Да станеш участник в обменна програма ти дава повече от знания за друга държава и нейния език и култура. Една година в чужбина те учи да създаваш приятелства, да поемаш отговорност за себе си, като зачиташ различията и толерираш вярванията на другите.

Участниците в обменни програми развиват лидерски умения, самочувствие и по-голямо разбиране за сложността на света около тях. Ето защо най-добрите университети, както и корпорации и специалисти, гледат благосклонно на ученици/студенти, които са прекарали една учебна година в чужбина. Те знаят, че бившите участници по обменни програми имат по-високо ниво на зрялост и по-широк поглед към тяхното образование и дейности.

Също така ще откриеш, че училищната система е сред най-добрите в света и че тийнейджърите са почти същите като у дома. Те работят усилено за образованието си, спортуват, обичат купоните и киното и имат хобита, точно като теб. Някои от тях ще станат твои приятели за цял живот.

Ти не си просто част от програма, ти си част от семейството

Най-добрият начин наистина да опознаеш културата на чужда държава е да живееш сред хората като член на семейството. Всеки участник в обменна програма прави точно това. Приемните семейства са внимателно проверени и те считат за привилегия да посрещнат ученици като теб в дома си. Приемните семейства чувстват, че се възползват от преживяването толкова, колкото и ти! Те искат да научат повече за твоята култура и да те запознаят с тяхната.

И всеки участник в обменна програма има местен представител на Спонсора си, който ще планира някои социални дейности и ще бъде на разположение, за да ти помогне по време на престоя ти.

Кандидатствай Online Сега!


Топ Оферти 56 Оферти | Виж всички